editorial

Hvorfor er træbrikker så meget nemmere at have med at gøre at fyre op med, og hvorfor er de at foretrække fremfor andre fyringsmetoder?

Det vil vi forklare dig nærmere om i denne artikel, hvorfor du får mest ud af at fyre med dette materiale.

Dog skal det lige slås fast med det samme, at det ikke er alle former for generatorer med omdannelse af energi til varme, der kan tåle at få træbrikker i sig eller bare alene kan fungere mest optimalt med den type brændsel.

Dette er du nødt til at læse dig op til forud på apparatet, om dette kan lade sig gøre, og vi mener ikke blot det indlysende med, at en el-radiator nok ikke kan fungere med træbrikker på nogen måde.

Men træbrikker er gode at have med at gøre, hvis vi bare kigger på briketterne alene, for de er meget komprimeret træ-materiale, så man får meget for pengene.
De fylder ikke så meget i sig selv, og man kan udnytte det nemme i at stable og sortere dem, så der bliver mindst muligt luft i dem, når man skal transportere og lægge dem.

Det andet ser man blandt andet med træstykker og træpiller, hvor der kan være en del luft iblandt, og de er ikke så lette at fordele på deres pladser og bære rundt på.

Træbrikker har ofte den samme størrelse, så du kan regne dig frem til, hvor meget du har plads til at have med at gøre, når de skal findes til rette.

Desuden udnytter de varme-kapaciteten bedre end for eksempel fyringsolie og elektricitet, hvorfor det vil give et mere positivt udslag på varmeregningen i sidste ende, end hvis du brugte de andre metoder.

Der vil formentlig findes nogle mere billigere og mere miljøvenlige ting at fyre med, men træbrikker er langt fra det værste, du kan vælge.