editorial

Der er mange mennesker, der blot ser Fyn som det der irriterende “bump” på vejen, når de skal rejse mellem Jylland og Sjælland, og de ikke magter at tage færgen mellem Sjælland og Jylland, eller det simpelthen lettere kan svare sig at tage bilen eller det offentlige den vej.

Det er da også klart, at hvis alt, man nogensinde har set på denne strækning, er motorvejen fra Lillebælt mod Nyborg, så kan det også fremstå som en kedelig længde, hvor man bare stopper for lige at tanke bilen og maven op.

Men sådan er det jo med så meget motorvej: kører man ikke af undervejs, så ser meget af det ensformigt ud, og motorveje er da sjældent også skab til fornøjelse og sightseeing, men at man skal kunne komme hurtigt mellem flere punkter.

Er der så grund til at stoppe undervejs på Fyn udover at se H. C. Andersens hus?

Fyn er meget mere end digteren

De fleste forbinder jo Fyn med den verdensberømte digter, og folk valfarter da også fra hele kloden for at besøge det hus, hvori han blev født.

Men man kan også lidt sige, at verdensstjernen overskygger mange af de andre muligheder, som Fyn har at byde på.

Der er den imponerende Zoo i Odense alene, men rejser man også lidt mere ud i krogene af landets hjerte, så vil man opleve mange smukke steder.

Tag til Sydfyn for at opleve imponerende omgivelser, hvis man er den maritime type. Er man ikke det, så kan Svendborg og de omkringliggende byer virkelig også imponere de fleste mennesker.

Tag et par dage ud af kalenderen og rejs rundt på Fyn, og så er det næsten med garanti noget spændende at opleve i selv de mindste landsbyer af kultur og lokale smagsudvalg og ingredienser.

Nogle gange skal man udfordre sig selv og lade sig tro på, at der er noget spændende at finde selv de mest ukendte steder i landet.

Ved du stadig ikke, hvad du skal besøge, så kan du hente inspiration i Fynsketidende.